Header

Beste reader reader,

Ook dit jaar blikken we terug naar een hoop evenementen die door veel duikteamleden zijn bezocht, zoals: ‘t Twiske oversteek, afdaling van de Ourthe, het gezellige Zeeland weekend, Twiske open dag en uiteraard het 25 jarig jubileum van Down Under niet te vergeten met een geweldige opkomst, een geweldig origineel duikteam cadeau, waarvoor nogmaals dank. Ik ben er namelijk erg verguld mee!

Ook was 2015 het jaar van de Egypte reis, zwembad trainingen op de dinsdagavond onder leiding van Wim Zwarthoed, clubavond op vrijdag, Motorduiktourdag en uiteraard alle clubduiken die op de duikagenda stonden in 2015. Nieuw waren de duiken op de donderdagavond, die het afgelopen jaar werden verzorgd door Erik en Sebastiaan.

---

Met Down Under naar Safaga

De reis naar Egypte was een succes en maar liefst 21 mannen en vrouwen hebben de Rode Zee bezocht, en daar rifduiken stromingsduiken en twee wrakduiken op de Salem Expres gemaakt. Een selectie van meer dan 1500 foto’s bewijzen dat het fijn is om met elkaar de duiksport te beoefenen, Erik en Inge hadden het tot in de puntjes geregeld. Waarvoor mijn dank!

Duikteam nieuws

Dat het moeilijk is om een ieder van het duikteam tevreden te stellen is bekend, met jullie hulp en een duidelijke wens kunnen we wellicht dit verbeteren. Dus geef duidelijk aan wat je wilt of war je ons mee wil helpen. Achteraf kunnen we namelijk niets verbeteren, de Nieuwjaarsduik op 3 januari wordt gevolgd door een nieuwjaarsreceptie waar de je ons kunt doorgeven wat jullie wensen zijn. Of stop je wens in de POSEIDON VAAS die op de bar zal staan, dus het kan ook anoniem… De drankjes zullen niet worden afgestreept maar een kleine bijdrage in de POSEIDON VAAS wordt zeer gewaardeerd!

Contributie

De contributie blijft onveranderd en is 225 euro per jaar en loopt van 1 januari tot 31 december. Voldoen op NL 05 INGB 0006 9903 32 t.n.v. Down Under onder vermelding van naam en jaar of betreffende kwartaal. Nog even de kosten op een rij:

• € 225,- per jaar (betaling voor 31 december 2015) of € 65,- per kwartaal (komende kwartaal vooraf voldoen)

• Donateurs en actieve duikleiders (€ 125,-  per jaar)

• Trainer (€ 125,- per jaar )

• Actieve duikinstructeurs (geen lidmaatschap)

 

Zwembad

Een van de grootste onkosten posten van het duikteam en uiteraard ook de duikschool zijn de torenhoge tarieven van het zwembad. Het duikteam neemt daar een gedeelte van voor zijn rekening in de vorm van contributie, en de school een gedeelte van de kosten in vorm van cursusgelden. Mee zwemmen, trainen of duiken als niet teamlid zijn kosten aan verbonden van € 8,50 per persoon per zwembadavond, voor al onze duikteamleden is deelname en toegang uiteraard gratis.

Ons eerste zwembaduur op 5 januari hebben we een spelavond in petto MET PERSLUCHT dus neem je duikapparatuur en een volle fles mee.

Ga je mee naar Schotland?

De reis naar Schotland ging in 2015 niet door… maar gaan we wel zeker doen in 2016 van 14 tot 22 augustus 2016 waar er maximaal 14 vrienden duikteamleden gecombineerd met een aantal van mijn persoonlijke vrienden mee kunnen. We zullen dit verder niet ventileren op het internet, schrijf je in en doe een aanbetaling van € 500,- op mijn privé giro nummer NL05 INGB 0005 1015 39 of contant. Vol is vol!

Het wordt een avontuurlijke reis waar we wrakken gaan bezoeken maar ook rif en kelpduiken zullen gaan maken, met elkaar koken lachen historie van Schotland opsnuiven en natuurlijk veel DUIKEN. Kosten worden geraamd op € 1300,- tot € 1350,- afhankelijk van het aantal deelnemers de koers van de Britse pond t.o.v. de euro en hoeveel geschikte voertuigen we nodig hebben en accommodatie. We gaan met DFDS van IJmuiden naar New Castle, en rijden dan omhoog naar OBAN waar we twee lodges gaan huren in dien mogelijk bij Traley Bay.

Nieuwjaarsduik

Verzamelen voor de Nieuwjaarsduik is om 10.00 uur in het clubhuis, je kunt uiteraard ook nog je fles laten optoppen. We vertrekken om 11.00 uur naar het Kure Jan Strand en maken daar een duik, met een bezoekje aan de bubbelbox waar Marco een lekker drankje voor jullie heeft. Ongeveer 14.30 zijn we weer in het clubhuis voor de nieuwjaarsreceptie. Voor een hapje wordt uiteraard gezorgd door de dames van ons gezellige duikteam. De receptie op zondag 3 januari duurt tot ongeveer 18.00 uur en ruimen gezamenlijk de boel even op. Klik hier om je via Facebook in te schrijven of stuur een mail naar Richard Wintershoven.

Vuurwerk

Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagen

Aangepaste openingstijden zijn: Vrijdag 25 december gesloten. (1e kerstdag) Zaterdag 26 december, gesloten. (2e kerstdag) Zondag 27 december & maandag 28 december, gesloten. Dinsdag 29 december & woensdag 30 december, geopend van 12:30 tot 18:00 uur. Donderdag 31 december, geopend tot 16:00 uur. (Oudjaarsdag) Vrijdag 1 januari, gesloten. (Nieuwjaarsdag) Zaterdag 2 januari, geopend. Zondag 3 januari duiken we traditioneel in 't Twiske …

Klik hier om meer te lezen...

Duikagenda

Duikagenda

Net als vorig jaar zullen alle duiken van Down Under in de duikagenda van de website gezet worden. Je hebt in één oogopslag waar we gaan duiken, wie de duikleider is en informatie over de duikstek. Vanaf april 2016 gaan ook op de donderdagavond weer beginnen. Klik hier om naar de duikagenda te gaan op de site. Geef wel tijding aan dat je gaat aan de betreffende duikleider!

Klik hier om meer te lezen...

Bij deze wens ik een ieder een gezond gelukkig 2016 toe en fijne Feestdagen.

"KEEP ON MAKING BUBBELS"