Duikteam Down Under in Terschelling

Beste reader reader,

In 1990 is Down Under opgestart vanuit een kleine schuurtje in Amsterdam Osdorp. Door passie van duiken is het tot een groter geheel gegroeid, waar we allemaal best trots op mogen zijn! In de nieuwsbrief van december heb ik een opsomming gedaan van wat we in 2014 hebben gedaan. In deze nieuwsbrief wil ik jullie een kleine opsomming gaan geven van wat we allemaal willen gaan doen in 2015, zoals ons 25 jarig jubileum!

Duikvaker

Wat hebben we gedaan

Inmiddels hebben we al een Nieuwjaarsduik gemaakt, met aansluitend een nieuwjaarsreceptie wat weer erg gezellig was. Hapjes kwamen uit de handen van Lenie Zwarthoed, Wendy Heeren en Gerrie de Wit. Een duik in Triton12, de duiktoren, georganiseerd door Wendy Heeren voor haar PADI Divemaster opleiding was gaaf en vernieuwend. Gezamenlijke een bezoek gebracht aan de Duikvaker in Houten voor SCUBA DUDES and GIRLS was interessant en gezellig.

Volg je Facebook, dan ben je bijna altijd op de hoogte van wat we doen en waar jijzelf ook aan kunt meedoen. Wist je dat als je een leuke boodschap deelt al jouw vrienden en kennissen dit ook krijgen te zien? En dat zij daardoor wellicht ook willen gaan duiken of weten dat Down Under een snorkel en duikshop heeft?

Erik Stein

De website

De www.down-under.nl site is aangepakt door Erik Stein samen met zijn vrouw Inge en is super opgeknapt en erg professioneel te noemen met alle gegevens die je maar wilt vinden. De teamduik agenda staat daar ook op en wordt vaak bezocht door leden, maar ook door andere duikers uit de regio.

78 jaar jong...

Het duikteam heeft helaas wat opzeggingen gehad waaronder ook Hans Haagen (78 jaar) Hans is vanwege gezondheidsredenen niet meer in staat om te duiken, maar we hebben afgesproken dat hij de nieuwsbrief blijft ontvangen en we het fijn vinden als hij af en toe toch even langs wipt!

De Carnavalsduik op 15 februari

Georganiseerd door Frank Kaper, waar we zo origineel mogelijk verkleed te water gaan aan de Oostzaan zijde van het Twiske. DOE MEE! en schrijf je in door een mail te sturen naar Frank Kaper.

Wim Zwarthoed

Afdaling van de Ourthe

Er staat op de agenda een afdaling van de Ourthe in België op 28 februari, wil je nog meedoen of meer informatie ontvangen? Stuur een mail naar Wim Zwarthoed. Op dit moment zijn we met tien stoere Down Under teamleden die het smeltwater gaan trotseren. EEN MUST HAVE DONE evenement waar ruim 1500 duikers aan deelnemen uit Nederland, België en Duitsland.

MS De Murene

De Noordzee op

Het is ook voor jou/jullie mogelijk om met het schip van Wolter Kroes, genaamd De Murene, de Noordzee op te gaan om te gaan wrakduiken. Hiervoor zijn wel een aantal regels, namelijk:

• dat je regelmatig op een diepte van 25 meter hebt gedoken

• enkele stromingsduiken hebt gemaakt. Dit kan onder andere in de Oosterschelde

Heb je hierin geen ervaring geef je dan op om een diepduik- of stromingsspecialty te volgen op de duikschool.

Havas Submariner

Vrienden van de open submariner

Vrijwilligers gezocht voor het "vrienden van de HAVAS open submariner" project. Degene die actief meehelpen met dit project, krijgen een unieke ervaring als de submariner zijn eerste onderwater tour gaat maken, met als beloning een gelimiteerd certificaat voor in jouw PADI logboek. Heb je interesse en kun je de handen uit de mouwen steken, goed organiseren, ben je technisch en in staat om een elektrisch aangedreven motor op 12 volt te bouwen? Dan ben jij de aangewezen persoon! Ook de aanhanger moet omgebouwd, geschuurd en gespoten worden, dus daar kunnen we ook wat handjes gebruiken. Lijkt dit je een leuke uitdaging, laat het me dan weten. Stuur een mail naar Richard Wintershoven.

Openstaande contributie 2015

Ook in 2015 hebben we de jaarlijkse contributie niet verhoogd, ondanks de stijgende kosten posten, zoals zwembadhuur, gedeeltelijke huur van de clubruimte, stroom, gas, compressor onderhoud en filters.In 2014 hebben we een nieuwe koelunit moeten aanschaffen en een filter bewakingsysteem bij de 235 bar vulbalk bij elkaar 1200 euro. Dit voor een koel drankje en een extra controle op de kwaliteit van jullie perslucht. Graag voor degene die dit nog niet hebben voldaan, dit voor 15 februari 2015 alsnog te voldoen op giro nummer:

• NL05 INGB 0006990332.

Je kunt deze gegevens ook op de www.down-under.nl site vinden. Vermeld ook om welk jaar en kwartalen dit gaat, bijvoorbeeld 2015 1e en 2e kwartaal. Of jaarcontributie 2015. Zo vast bedankt voor jullie medewerking !

Verandering in de duikshop

In de duikshop hebben we een vulbalk staan om de cilinders te vullen, deze is per heden alleen te bedienen door divemasters, instructeurs of servicemedewerkers. Deze moeten eerst opgeleid zijn om de cilinders goed te kunnen aansluiten, weten wat cascade vullen is, hoe de buffers op de juiste wijze weer gevuld dienen te worden, hoe het vocht beveiligingsysteem afgelezen kan worden en hoe dit in het compressor logboek vermeld dient te worden. De lucht en inlaat filters vervangen, olie verversen en verdere onderhoud aan de compressor ALLEEN door de door mij aangewezen persoon. COMPRESSOR RUIMTE geen toegang meer voor onbevoegden! De compressorruimte wordt voorzien van een administratie uitgifte balk, waar slechts een DM, AI of Instructeur de uitgifte zal doen op trainingsavonden of teamduik dagen. Alle persluchtcilinders zijn voorzien van een letter van het alfabet. Dit staat dan voor een duiker die hem ook weer gevuld inlevert, met DIN / INT adapter als dat van toepassing is.

Gertjan de Goede

Sterkte en beterschap van het duikteam

Gert-Jan de Goede ligt nu al een tijdje in het ziekenhuis, te herstellen van een operatie, diverse bestralingen en nog vele vervolg behandelingen. Uiteraard wenst het voltallige instructieteam en de teamleden van Down Under hem veel sterkte toe. All the best Gert Jan en Hanneke !!

Ook Jan Cammenga, op dit moment een van de oudste teamleden en oudste divemaster, ligt ook in het ziekenhuis voor een uitgebreid onderzoek. We wachten deze met spanning af. Sterkte Jan en Ina!

Wrakkenmuseum in Terschelling

Terschelling en het Wrakkenmuseum 2015

Dit jaar willen we de mogelijkheid bieden om samen met jou en je partner op de zaterdagavond naar Terschelling te gaan, gezamenlijk te eten, hier te overnachten en vervolgens op de zondag rustig naar het wrakken museum te fietsen en het eiland verder te verkennen. Vorig jaar zijn we vroeg in de ochtend vertrokken en hebben het zelfde gedaan met een aantal Murene duikers uit Zaandam. En dat is ons erg goed bevallen. Wil je mee geef je dan op via info@down-under.nl of schrijf je in op het bord in de clubruimte. Deze mogelijkheid bieden we ook aan de duikers van Murene. Samen maakt sterker! Wil je gaan wrakduiken op de Noordzee, dan is deze trip zeker de moeite waard om te bekijken wat er allemaal is opgedoken. We schatten in ongeveer 20 man en.. vol is vol!

Ga mee, gezelligheid met duikers en partners onder elkaar en fiets over het mooie Terschelling tussen schapen en de Woeste Willems…

Bij de overtocht zit de huur van een fiets inbegrepen, elektrisch fietsen?? Iets bijbetalen maar wel makkelijker!

Duiken in Schotland

Op duikreis met Down Under?

Net als in 2014 zullen we ook dit jaar weer een tweetal prachtige duikreizen organiseren. Zo willen we in de maand juli weer naar Schotland waar we duiken tussen de zeehondjes, we genieten van wrakken die op "bereikbare" dieptes liggen en prachtig zijn begroeid met anemoon en dodemansduim, maar ook een verzamelplaats is voor het onderwaterleven. 

De reis is 8 dagen, 5 dagen bootduiken, overtocht en verblijf. Richtprijs € 1200,-.Wil je jezelf verzekeren van een plekje of meer informatie? Stuur dan een mail naar Richard Wintershoven.

Duiken in Safaga, Egypte

Vorig jaar zijn we naar Safaga in Egypte geweest en is goed bevallen. Mooie riffen, goed hotel met Nederlandse eigenaar en zeer behulpzame bemanning op de boot. Ook dit jaar willen we weer afreizen naar Safaga en hopen natuurlijk dat ook de duikers van vorig jaar ook weer mee zullen gaan. 

Op verzoek van enkele nieuwe duikers, die graag mee willen zouden we de datum willen verplaatsen naar 24 november t/m 1 december. Past deze datum je niet en wil je toch mee? Laat het me dan weten.

De reis is 8 dagen, 5 dagen bootduiken, vlucht en hotel met vol pension. Richtprijs € 850,-. Wil je jezelf verzekeren van een plekje of meer informatie? Stuur dan een mail naar Erik Stein.