In de maand november is de temperatuur van de Nederlandse wateren al weer aardig afgenomen. Vele duikers hebben de uitrusting al opgeruimd, terwijl een enkeling het hele jaar door duikt. Zou het niet heerlijk zijn om in de koude wintermaanden te genieten van heerlijke tropische temperaturen en duiken tussen het prachtig kleurrijke koraal? Van 1 november t/m 8 november 2016 reist Down Under af naar de prachtige duik locatie Safaga aan de Rode Zee. Ga je mee?

Over Safaga

Safaga ligt 60 kilometer ten zuiden van Hurghada aan de Rode Zee en is een populaire bestemming aan de voor duikers. Prachtige riffen, steile drop-offs en wrakken herbergen een rijk onderwaterleven. In elk logboek hoort een duik op het Salem Express wrak thuis. Deze veerboot is vergaan op de terugtocht vanuit Mekka. Ook het Panorama rif is een prachtige duikstek. Door het voedselrijke water komen grote vissen zoals mantaroggen en tonijnen hier vaak op bezoek.

Het hotel

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nemo Zwembad

Shisha Corner

Nemo Dive Club & Hotel is een klein duikershotel met een familiaire atmosfeer waar je je vanaf de eerste dag thuis zult voelen. Het hotel ligt direct aan de kust, heeft een privé-strand en ligt op loopafstand van de jachthaven. Het “oude” Safaga is per minibus snel en goedkoop te bereiken. Het hotel heeft 30 tweepersoons kamers die allemaal zijn voorzien van douche, toilet en airconditioning. Alle kamers hebben een balkon. Op de begane grond vind je de duikwinkel, de duikschool en het Grand Café. Vanaf het dakterras op de 4e verdieping heb je een prachtig uitzicht op de zee, de baai van Safaga en op de bergen van de Oostelijke Woestijn.

Het duikcentrum en duiken

Safaga november 2014

Safaga november 2014

Safaga november 2014

De compressoren, die voor 100% schone lucht zorgen voor jouw duiken, staan in de ruimte van het duikcentrum op het strand. Je vindt daar ook de kratten om je spullen in op te bergen en het lood. Het duikcentrum is voorzien van goed onderhouden huurmateriaal zoals regulators, BCD’s, duikpakken, vinnen en maskers.De boot “Dory” Nemo gebruikt voor de dagelijkse duiken hun eigen boot “Dory”, die in de haven op loopafstand van Nemo Dive Club & Hotel ligt. Ze vaart uit als we tenminste 4 duikers aan boord hebben. Hebben wij minder dan 4 personen, dan kunnen wij gebruik maken van de “Bruce”, een kleine motorjacht of van één van de Zodiacs.

De duikstekken liggen allemaal voor de kust van Safaga, niet langer dan een 1½ uur varen vanaf de haven. We bezoeken de duikstekken Panorama Reef, het wrak de Salem Express, Middle Reef en vele andere prachtige locaties. Voor elk wat wils…

De boot “Dory”

Daily boat Dory

Dory salon

Dory divers

Nemo gebruikt voor de dagelijkse duiken hun eigen boot “Dory”, die in de haven op loopafstand van Nemo Dive Club & Hotel ligt. Ze vaart uit als we tenminste 4 duikers aan boord hebben. Hebben wij minder dan 4 personen, dan kunnen wij gebruik maken van de “Bruce”, een kleine motorjacht of van één van de zodiacs.

Medische voorzieningen

Zuurstof , EHBO-Kit op de boot en decompressiekamer nabij. De nieuwe decompressiekamer in Safaga bevindt zich op slechts 3 minuten afstand vanaf Nemo Dive Club & Hotel. Als lid van de S.A.R. (Sea and Rescue) en D.E.C.O.-International (Diving Emergency Center Organization) hebben ze rechtstreeks contact met de decompressiekamer. Je kunt tegen een kleine toeslag een verzekering afsluiten.

Kosten

Omschrijving

Kosten

Duikreis

 • 5 dagen, 2 bootduiken per dag met Zodiac of dagboot, inclusief tanks, lucht en lood.
 • Retourvlucht vanaf Amsterdam naar Hurghada
 • 20 kg ruimbagage. (Meer bagage te boeken door duikbagage te selecteren)
 • Transfers van en naar het hotel
 • 7 nachten verblijf op basis van vol pension (Ontbijt, lunch en diner) bij Nemo Dive Club & Hotel op basis van een tweepersoons kamer.
 • Zekerheid van een ANVR, SGR & ook Calamiteitenfonds aangesloten bedrijf
€ 875,-
Rifbelastingen per duik / per persoon.€ 3,-
Visumkosten. Geschat, omdat dit plaatselijk aangepast kan worden.€ 25,-
Toeslag eenpersoons kamer. Reiskosten gebaseerd op tweepersoons kamer€ 60,-
Toeslag extra duikbagage. Voor 15 kg extra, naast de 20 kg ruim bagage € 50,-
Toeslag annuleringsverzekering.€ 72,50,-
Toeslag reis- en duikverzekering.€ 25,-
Toeslag huur duikuitrusting.in overleg

Klik hier om je in te schrijven voor deze avontuurlijke duikreis.

Voorwaarden

 • Deze reis gaat alleen door bij 11 deelnemers of meer. Bij onvoldoende inschrijvingen ontvangt u de betaalde reissom volledig retour.
 • Bij inschrijving dient 50% van het totaalbedrag voor 30 juni 2016 te zijn overgemaakt op ABNAMRO rekening NL15 ABNA 0424 4462 94 t.n.v. organisator Erik Stein. Het resterende bedrag dient volledig betaald te zijn voor 30 september 2016. (Vragen? inge@down-under.nl)
 • Bij annuleren tot 6 weken voor vertrek ontvangt u de volledig betaalde reissom retour. Tot 2 weken voor vertrek ontvangt u 50% van de reissom retour. (of volgens voorwaarde annuleringsverzekering)
 • Minimale leeftijd voor deelname is 10 jaar. Deelnemers onder de 18 jaar uitsluitend onder begeleiding van een volwassenen.
 • Duikers met een Junior brevet, uitsluitend onder begeleiding van een duikend volwassenen of PADI Pro. (PADI Pro in overleg inzetbaar)
 • Minimale brevet vereiste voor deelname is PADI Advanced Openwater of vergelijkbaar brevet.