Klik hier om ons te bellen (020-4826806)

Teamduik met Jaap Wiering

16oct10:0015:00Teamduik met Jaap WieringDuiken in het Twiske, Oostzaankant/Paviljoen.

Event Details

Op zondag 16 oktober organiseert Jaap Wiering de teamduik van Down Under.

Jaap weet alles over de onderwater en zijn/haar bewoners, wanneer je meer wil weten over wat je tegen kan komen onderwater, ga dan met Jaap mee en hij kan je er alles over vertellen.

Jaap gaat duiken op duikstek Twiske De Leers (ook wel Paviljoen genoemd).

Hier duik je in de Stoterplas en vind je Onderwaterpark Twiske. Je kan op twee manieren te water: vanaf een steiger of via het strand (hier staat in het water een bankje waar je makkelijk je laatste spullen kunt aantrekken).

Onder water zijn met touwen een paar routes uitgezet waardoor je makkelijk objecten kunt vinden. Als je instapt bij het strand vind je op 6 meter de bus en daarachter het oefenplatform waaraan een boei hangt. Zwem naar het oosten en je vindt de containers: een constructie met 8 containers waar je op, langs en in kunt duiken. Het hoogste punt ligt 6 meter onder water, het diepste op 10 meter. Aan een van de containers hangt een boei. Bij de containers ligt een gezonken zeiljacht.

De Stoterplas is maximaal 35 meter diep. Een van de routes loopt naar een platform op 18 meter diepte. Kijk voor meer duikideeën op de plattegrond van het duikgebied.

In het Twiske vindt je baarzen, blankvoorns, palingen, snoeken, snoekbaarzen en een enkele wolhandkrab. Rivierkreeftjes worden – gelukkig – zelden waargenomen.

Na afloop van de duik kan je opwarmen en napraten bij Paviljoen Twiske of Twiske Haven.

Er wordt om 10:00 op duik locatie verzameld, dus heb je zin om mee te gaan, kom dan mee, hoe meer hoe beter.

more

Time

16/10/2022 10:00 - 15:00(GMT+02:00)

Location

Twiske Oostzaankant/Paviljoen

De Noorderlaaik 8, 1511 BX Oostzaan

Other Events

Organizer

Jaap Wiering

In 2007 vroeg een vriend me mee naar Discover Scuba Diving, een duikintroductie bij Down Under. Dat was zo ontzettend leuk! En een paar weken later vroeg hij of ik zin had om mijn PADI brevet te halen: ja, absoluut! Ik was verslaafd, kocht uitrusting, werd lid van Down Under. Ik dook in Tobago, San Diego, Maleisië, België, Duitsland en Bonaire. Maar nog veel meer in het zoute en zoete water van Nederland. Ieder volgende brevet groeide mijn kennis en ervaring en duiken werd alleen maar leuker. Dankzij het duikteam van Down Under maakte ik behalve duiken ook een paar geweldige vrienden. In 2017 werd ik Divemaster, zodat ik als PADI-professional nu zelf Discover Scuba Diving geef, assisteer bij cursussen en clubduiken organiseer. Iedere duik is voor mij een korte vakantie, waarin ik me letterlijk onderdompel in een andere wereld. Omdat ik meestal duik in zoet water in de buurt, wil ik daar van alles onderzoeken, zoals het onderwaterleven en het ontstaan van de duikstek. Want van iedere duik wil ik iets kunnen leren en dit delen met mijn duikvrienden.

Learn More

Twiske Oostzaankant/Paviljoen

Get Directions

Reageren is uitgeschakeld voor dit bericht.

1.5 meter