Richard Wintershoven

Master Instructor

Ik ben begonnen met duiken in 1985 bij de NOB vereniging ASD, (Amsterdamse Sport Duikers) en lid geweest van o.a. Shadow Diving en Thalassa. Ik kocht mijn eerste duikspullen bij Holland Diving aan de Amstelveenseweg. De duiksport bleef mij boeien en ruilde in 1990 mijn hamer in voor een ademautomaat en startte mijn eigen duikschool. Op aanraden van mijn klanten heb ik de ladder van diverse duikopleidingen beklommen, zowel IADS, IDD, SSI en PADI, waarbij PADI mij het beste gevoel gaf. Uiteindelijk ben ik PADI Master Instructeur geworden en is het gelukt een 5 sterren PADI duikcentrum op te zetten. Een prestatie waar je als duikteam best trots op kunt zijn. Duiken geeft mij, na bijna 30 jaar nog steeds een gevoel van vrijheid, de tijd is dan ook voorbij gevlogen.

Sportduiken geeft mij persoonlijk heel veel voldoening, die vaak gepaard is gegaan met vriendschappen en kameraadschap. Je beleeft avontuur door op diverse locaties te duiken, zoet of zout, warm of kouder. Altijd is het weer anders! Kom en beleef ook het avontuur!  Duikcentrum Down Under heeft een gelijknamig duikteam waar plek is voor iedere duiker, we duiken dan ook regelmatig op de diverse locaties. Die worden gepland en georganiseerd door de instructie teamleden.

Dus kijk op onze duikagenda en ga mee !

 

PADI Nr.: #900267

E-mail: richard@down-under.nl

Overige: Service medewerker en eigenaar

Maarten van Noord

Instructeur MSDT

Tijdens een vakantie in 2010 op Curaçao heb ik mijn eerste duiken gemaakt en mijn PADI open water brevet gehaald, wat een ontzettend gave ervaring was dat! Het prachtige onderwaterleven, de rust maar tegelijkertijd ook de kick van het onder water zijn spraken mij zo aan dat ik na thuiskomst eigenlijk alleen maar snel weer ergens het water in wilde. Dus gauw maar weer een vakantie geboekt waar ik mijn advanced brevet heb gehaald. Omdat ik inmiddels ook erg nieuwsgierig was geworden naar de onderwaterwereld in Nederland ben ik na wat speurwerk terecht gekomen bij Down-Under, een duikclub in de buurt waarvan ik direct lid ben geworden. Sindsdien ben ik vaak in de weekeinden met teamleden van de club wel ergens langs de waterkant te vinden. Omdat ik het leuk vind om actief in het team te zijn en ook anderen graag enthousiast maak voor het duiken, eind 2014 besloot ik om verder te gaan met het PADI-pro programma en Divemaster te worden. In maart 2016 behaalde ik mijn instructeurs brevet, en ben inmiddels met het les geven begonnen bij Down Under.

PADI Nr.: #362987

E-mail: maarten@down-under.nl

Glenn Swart

Master Instructor

Glenn Swart, heeft begin 2015 zijn fel begeerde PADI Master Instructor gekregen, een weg van vele jaren duiken en vele duikcursussen op de diverse niveaus zijn gekomen uit zijn hand. Hij is als enthousiast duikinstructeur vaak op grotere diepte te vinden in Nederland en diverse locaties in Duitsland met een goedgevulde dubbelset en zijn Poseidon ademautomaten. Door zijn inspanning hebben vele kinderen uit Amsterdam Noord van onder andere het Damstede college en het boven Y college kennis gemaakt met de duiksport. In Schotland zijn heeft Glenn gedoken op de volgende serie wrakken SS Breda, SS Thesis, SS Shuna, SS Rondo en zag hem daar vaak tussen de waanzinnig grote anemonen en de wrakstukken zoeken naar sporen uit het verleden. De door ons gemaakte stromingsduik in de Falls of Loure nabij Oban was een absolute aanrader voor de meer ervaren duikers. Ook de prachtige riffen en de wrakken van de Noord route zoals SS Thistlegorm, het zeilschip de Carnatic en vrachtschip Gianis D in Egypte zijn Glenn niet onbekend, kortom… een gedreven en ervaren duikinstructeur.

PADI Nr.: #950227

E-mail: glenn@down-under.nl

Wendy Heeren

Divemaster

In 2006 tijdens een live a board vakantie in Turkije heb ik mijn PADI Open Water gehaald. Tijdens de laatste duik van de Open Water cursus, realiseerde ik mij, wow, ik ben 9m onderwater, wat gaaf! Na deze vakantie daarom direct opzoek gegaan naar een duikschool en zo bij Down Under en het duikteam terechtgekomen en niet meer weggegaan. Door opleidingen en werk heeft het nog wel even geduurd voordat er actief gedoken werd, maar sinds 2008 ben ik zowel in Nederland als in het buitenland regelmatig aan de waterkant te vinden. Duiken is voor mij ontspanning met de nodige spanning en iedere keer opnieuw een geweldige ervaring, die ik graag met andere wil delen en ze zo voor het duiken enthousiast kan maken! Sinds oktober 2015 ben ik Divemaster, zodat er nog meer mensen bereikt worden en ze op die manier kan meenemen naar de wondere wereld van het onderwaterleven.

PADI Nr.: #370703

E-mail: wendy@down-under.nl

Wim Zwarthoed

Divemaster

Ik ben al vanaf 2001 actief met duiken en houd me voornamelijk bezig met de conditietraining voor de duikteam leden in het zwembad. Daarnaast ben ik mede actief in het organiseren van de diverse duik gerelateerde evenementen. Ik ben qua ervaring en opleiding opgeklommen tot PADI divemaster en heb op een gegeven moment het stokje overgenomen van de conditie training. Dit is mogelijk geworden door dat mijn vrouw, Lenie Zwarthoed-Mastenbroek deze hobby met mij deelt en je zal ons dan ook vaak samen aan de waterkant zien staan voor een frisse persluchtduik in het water. Graag zien we jullie dan ook op de conditie training of aan de waterkant. bij een van onze duikevenementen.

PADI Nr.: #255684

E-mail: wim@down-under.nl

Jaap Wiering

Divemaster

In 2007 vroeg een vriend me mee naar Discover Scuba Diving, een duikintroductie bij Down Under. Dat was zo ontzettend leuk! En een paar weken later vroeg hij of ik zin had om mijn PADI brevet te halen: ja, absoluut! Ik was verslaafd, kocht uitrusting, werd lid van Down Under. Ik dook in Tobago, San Diego, Maleisië, België, Duitsland en Bonaire. Maar nog veel meer in het zoute en zoete water van Nederland. Ieder volgende brevet groeide mijn kennis en ervaring en duiken werd alleen maar leuker. Dankzij het duikteam van Down Under maakte ik behalve duiken ook een paar geweldige vrienden. In 2017 werd ik Divemaster, zodat ik als PADI-professional nu zelf Discover Scuba Diving geef, assisteer bij cursussen en clubduiken organiseer. Iedere duik is voor mij een korte vakantie, waarin ik me letterlijk onderdompel in een andere wereld. Omdat ik meestal duik in zoet water in de buurt, wil ik daar van alles onderzoeken, zoals het onderwaterleven en het ontstaan van de duikstek. Want van iedere duik wil ik iets kunnen leren en dit delen met mijn duikvrienden.

 

PADI Nr.: #395580

E-Mail: jaap@down-under.nl

Remco Turkenburg

Divemaster

Een enthousiaste duiker die perfect in ons duikteam past, altijd in voor een nieuw duikavontuur! En is werkzaam bij de firma Lovers, waar hij de verantwoording heeft over het LOVERS duikteam. Samen met de andere instructie teamleden van Down Under helpt graag bij het onderhoud aan het onderwater parcours bij het Kurejanstrand in het Twiske.

 

Ids Dijkstra

Divemaster

Marco Fuykschot

Service medewerker

Marco is een duiker in hart en nieren en zal, als hij tijd heeft, graag een duik maken in ’t Twiske of Vinkeveen, maar het liefst gaat hij wat dieper in een Duitse steengroeve. De passie voor ijsduiken is duidelijk merkbaar als het begint te vriezen. Hij staat als eerste op de duiklijst in het clubhuis van Down Under. Met een interesse voor techniek en duiken is het eigenlijk vanzelfsprekend dat Marco vaak in de werkplaats te vinden is. In de loop der jaren is hij naar equipment seminars geweest van Poseidon, Scubapro, Mares, Aqualung en Suunto. Zijn persoonlijke voorkeur voor ademautomaten is de Mares Abyss , waar zijn dubbel uitgevoerde duikset dan ook mee is uitgerust. Al vele jaren is Marco één van onze specialisten voor het servicessen van ademautomaten en trimvesten.