Ademautomaat

Bij een servicebeurt van je ademautomaat wordt strikt gewerkt volgens de instructies van de importeur en fabrikant. Er worden daarom alleen door de importeur voorgeschreven originele servicekits geplaatst. Daarnaast worden alle o-ringen van de lagedruk- en hogedruk- slangaansluitingen vervangen. Bij inname wordt er gevraagd of er naar de swiffel van de console gekeken moet worden en of er verder onderhoud gepleegd moet worden. In deze keuze staat u vrij, een pas aangeschafte console hoeft niet binnen een half jaar nagekeken te worden De ademautomaat en octopus worden volledig gedemonteerd, ultrasoon gereinigd en voorzien van nieuwe onderdelen. Vervolgens weer hij geassembleerd, de ademweerstand afgesteld en is je automaat weer klaar voor gebruik.. Een slecht onderhouden ademautomaat. Je buddy zal er niet blij mee zijn als het echt nodig is!

Trimvesten

Een trimvest zorgt voor drijfvermogen en comfort tijdens het duiken, maar veel duikers vergeten dit uitrustingstuk te laten onderhouden. Een slecht werkende ontluchting of een vastzittende inblaasknop kan leiden tot ongecontroleerde opstijgingen. PADI heeft hiervoor een extra oefening toegevoegd aan de Open Water cursus, om hierop correct te kunnen handelen. Uiteraard heeft een trimvest een onderhoudsbeurt nodig, de gehele inflator ofwel in- en afblaasunit wordt ultrasoon gereinigd, Alle trek- en noodontluchtingen worden gecontroleerd. Ook de luchtkamer wordt gecontroleerd op eventuele lekkages.

Natpak, droogpak, computers en horloges

Down Under is het juiste adres voor het vermaken of reparatie van je nat- of droogpak. Als een duikpak verlengd of ingekort moet worden wordt je vakkundig geholpen. Maar natuurlijk wel even het pak aantrekken voor de maatvoering! Bij aanschaf van een nieuw duikpak kunnen we het confectiepak op maat maken zodat luchthoudende holtes gecorrigeerd kunnen worden. We hanteren hiervoor gereduceerde prijzen. Voor het vervangen van batterijen in duikcomputers en horloges is Down Under ook het juiste adres.